Debiteurenbeheer geeft inzicht in uw klanten en hun betalingsgedrag

Klanten die niet of te laat betalen, zijn een doorn in het oog. Lang openstaande facturen kunnen immers de liquiditeit van uw bedrijf ondermijnen. De vraag rijst: wat onderneemt u tegen debiteuren die betalingsvoorwaarden niet nakomen? Vindt u het lastig om direct in actie te komen om klanten op hun verplichtingen te wijzen? Of ontbreekt de tijd om uw debiteuren achter hun broek aan te zitten? In beide gevallen neemt Incassoplein u deze zorg graag uit handen. Snel, effectief en met kennis van zaken.

Duidelijke afspraken, concrete acties

Hebt u zich wel eens afgevraagd: hoe goed ken ik mijn debiteuren eigenlijk? Bent u bijvoorbeeld op de hoogte van de betalingsmoraal van uw klanten? Weet u welke klanten op tijd betalen en welke niet? En verdiept u zich in nieuwe klanten? Professioneel debiteurenbeheer start bij Incassoplein met het opstellen van duidelijke actiepunten in een debiteurbeheerschema. Hierin staat precies aangegeven wat u onderneemt als de betalingstermijn verstreken is. Nieuwsgierig naar zo’n schema? Bekijk het voorbeeld voor facturen met een termijn van 30 dagen.

Uw voordeel: debiteuren betalen sneller

Van professioneel debiteurenbeheer gaat een preventieve werking uit. Zelf krijgt u inzicht in het betalingsgedrag van uw klanten. Uw klanten waarderen de gestructureerde aanpak die u hanteert.  Als u soepel met uw betalingstermijnen omgaat, dan krijgt u een koekje van eigen deeg. Als u direct in actie komt, weet de klant dat het u menens is. Zo vergroot u de kans dat u sneller uw geld krijgt. En uw financiële positie blijft op pijl. Nieuwsgierig hoe u debiteuren sneller kunt laten betalen?  Maak een afspraak met Incassoplein. En ontdek welke voordelen debiteurenbeheer voor uw bedrijf heeft.