Nieuwsbrief Incassoplein februari 2017

pleinpraat header  facebookiconlinkedintwitter
Digitale nieuwsbrief Incassoplein | februari 2017
 
 

Wanbetalers? Wie heeft de sleutel in handen om ze over te halen?

 
 

Sleuteloverdracht

Het carnavalsseizoen begint op 11 november om 11.11 uur. Het getal 11 behoort toe aan gekken en dwazen. Vastenavond start met de sleuteloverdracht aan prins Carnaval. Tot dinsdag 24.00 uur regeert hij over de festiviteiten. Wie is er nou echt de baas: de prins of de burgemeester? Vraag je je wel eens af wie de sleutel tot succes in handen heeft als je ‘gek’ wordt van wanbetalers? Maarten Bijleveld legt het verschil uit tussen een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder.'

 
 
 

Serveer algemene voorwaarden als mosterd vóór de maaltijd

 
 

mosterdOorspronkelijk is Carnaval een Rooms-Katholiek volksfeest, vóór de vastentijd van 40 dagen. De betekenis komt van het Latijnse ‘carnem levare’, wat ‘zonder vlees’ betekent. Vroeger was het een eetfestijn: de laatste kans om te genieten, voordat je 40-dagen moest vasten. Kijk eens naar je algemene voorwaarden. Zijn die door een jurist opgesteld? Of is er sprake van ‘vlees noch vis’? Voorkom een nare bijsmaak en serveer je algemene voorwaarden vóór de maaltijd.

 
 
 

Maskeren wanbetalers hun ware gezicht?

 
 

maskeradeGeschminkte gezichten en levensechte maskers. Carnavalsvierders houden van vermommingen als ze feestvieren. Voor criticasters is Carnaval een maskerade. Ook wanbetalers maskeren hun ware gezicht. Het is knap als je eerlijkheid bij de eerste oogopslag ziet. Vertrouw bij grote transacties of nieuwe klanten niet op iemands blauwe ogen of mooie praatjes. Voorkom dat je bedrogen uitkomt. Bereid je goed voor, laat je niet afschminken en check hoe je wanbetalers aanpakt.

 
 
 

Sluit jij aan bij een polonaise van wanbetalers?

 
 

polonaiseLekker zwieren op de dansvloer in de kroeg. Meedeinen op een carnavalskraker met een glaasje bier in de hand. Of aansluiten bij een polonaise die over het marktplein kronkelt. Een polonaise met feestvierders is leuk. Een polonaise met debiteuren bezorgt je kopzorgen. Wist je dat betalingstermijnen tussen bedrijven onderling en bedrijven en overheden wettelijk zijn vastgelegd? Maarten Bijleveld legt in een video uit hoe de vork in de steel zit bij betalingstermijnen.

 
 
 
www.incasso-plein.nl | contact | Facebook | Twitter