Voor elkaar krijgen wat anderen beloven, maar niet nakomen

‘Maarten Bijleveld van Incassoplein krijgt voor elkaar wat anderen alleen maar beloven. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: hij incasseert mijn openstaande vorderingen en hij houdt de klantrelatie in stand. Hiervoor werkte ik samen met een ander incassobureau. Dat beweerde hetzelfde, maar kon die belofte niet waarmaken.

 

Maarten neemt mij ook de zorg voor debiteurenbeheer uit handen. Hij logt zelf in in mijn boekhoudpakket. Een keer per week houdt hij me op de hoogte welke debiteur hij wil gaan bellen. Van tevoren hebben we daarover samen telefonisch contact. Sommige klanten bellen of mailen dat ze benaderd zijn. Ik kan dan probleemloos naar Maarten verwijzen en aangeven dat hij altijd belt als de betalingstermijn van 30 dagen verstreken is. Blijven facturen openstaan, dan heeft Maarten ook de kennis in huis om goed te adviseren over de verdere stappen.

 

Mijn notoire slechtbetaler heeft hij zo teruggebracht van 128 naar 90 dagen. En de komende tijd blijft Maarten er bovenop zitten. Ik ben ervan overtuigd dat we deze termijn nog verder kunnen terugbrengen. Naar 45 dagen of minder bijvoorbeeld. Zo hoef je uiteindelijk geen afscheid te nemen van een klant, omdat hij een slechte betalingsmoraal heeft.’

 

Rob Vogels | Go! Grafisch Adviesbureau, Helmond